Evnen til og roe ned uroen i et annet menneske.

Frykt og redsel, har jeg selv følt på mange ganger ila livet, det er naturlig. Jeg har lært at det og vise forståelse for og sette seg inn i andres følelser, er utrolig viktig. Det er ikke alle som har denne evnen.. det er heller ikke alle som har blitt møtt med forståelse, eller blitt betrygget når de har trengt det som mest.. dette skaper traumer. Jeg har en familie, som er åpne, varme, empatiske mennesker. Som har evnen til og forstå, lytte og betrygge. De har alltid vært der for meg, og forstått meg, selv når jeg i mine perioder ikke kunne forstå meg selv engang.. når livet har vært tøft og vanskelig.

Jeg får vondt i meg av og vite at der ute, er det så mange barn, unge, voksne og gamle, også dyr, som ikke blir møtt med kjærlighet, forståelse, og empati. Som bare blir hakket på, oversett, slått.. blir bedt om og bare holde kjeft og ta seg sammen.. et slag i ansiktet fremfor trygge armer som holder rundt, og trøster.

Derfor er jeg så utrolig glad for at jeg er en sjel som kan gi dette til andre som trenger det. Det er det jeg brenner for.. og hjelpe og se andre!

Et menneske som er urolig, som gråter og er redd, trenger to øyne som ser inn i deres, en stemme som forteller deg at det skal gå bra, at du ikke er alene. Mennesket trenger og bli holdt rundt.. få høre ord som beroliger sjelen. Det er så viktig..

Ingen skal gå rundt og ha det vondt, være redde, og kjenne på frykt. Men dessverre.. så alt for mange gjør det. Hva gjør nettopp du, for og hjelpe andre?

Gamle mennesker på bussen, toget, en cafe, osv.. snakker ofte til meg. Jeg tenker at de kanskje ikke har noen andre og snakke med.. mange gamle mennesker er utrolig ensomme.. kanskje samtalen på bussen med deg, gjorde dagen deres bedre.. en følelse av og bli sett og hørt.. hvor mye koster det deg og gi et smil eller høre på noen ord fra en gammel sjel som har levd et langt liv? Smil til alle.. du vet aldri hvem som trenger det.. bare det, og gi et smil til en ukjent.. uansett alder, eller kjønn.. til og med, dyrene kan føle vår energi.. send ut kjærlighet og godhet.

Barn som gråter, trenger og bli holdt rundt. De trenger og bli sett, og hørt. Man skal ikke la barn gråte alene, selv ikke når de har gjort en rampestrek. Som for eksempel, og sende barnet i » skammekroken » i en time. Tror dere virkelig dette hjelper? Da syns jeg synd på deg. Dette gjør det bare verre. Snakk med barnet, prøv og forstå.. trekk pusten, og ro ned stemningen.

Straff er ikke alltid den rette veien, for små barn er i stadig utvikling, de trenger og feile, de fortjener ikke straff for og utforske sine steg i livet. Det er alt for mange foreldre som lar sinnet ta over, og ikke orker og høre på griningen, sytingen og rampestrekene. Sånn er det og være barn, de forstår da ikke alt vi voksne gjør. Grensesetting er viktig, men det kan gjøres på forskjellige måter, som ikke skaper traumer. Alle foreldre kjefter på barna sine iblant, det er sunt, og naturlig. Men det finnes en grense der, et lite barn som søler ut maten og drikken sin, gjør ikke dette med vilje.. vi voksne, har et ansvar for hvordan vi reagerer på barnas uhell. Tenk på det..

Hvor mye koster det deg, og hjelpe et annet menneske du ser ute blant folk, som for eksempel trenger hjelp med og bære posene fra butikken til bussen, eller hjelpe en som falt.. opp igjen. Jeg ser så mange mennesker som overser mennesker som trenger hjelp, som trenger og bli sett og hørt. Jeg hjelper hvis jeg kan, og spør om jeg ser noe jeg syns virker rart, eller at en person kanskje føler seg dårlig. Ikke vær redd for og snakke til fremmede. Har du noen gang for eksempel, sitti på bussen, og sett at busssjåføren kjører forbi en som tydelig står der og vinker til bussen? Vel, rop ut. Ikke sitt i stillhet og bare la det skje. Gjør noe!

Det norske folk er så stille, få smilende ansikter i gatene.. jeg føler meg ikke hjemme i mitt eget land. Når jeg er på reise, i land som hellas og Tyrkia, kjenner jeg på en helt annen varme.. en følelse av og høre til. Menneskene der er så mye mer åpne, så mye mer levende! De er ikke redde for og vise følelser og smile til deg.

Vel.. jeg regner med dere forstår hvor jeg vil med dette innlegget. Vær snill, god og vis empati for andre mennesker. Verden trenger sårt gode sjeler.

Jord engler, gjør jobben deres ❤

Instagram: Elvenprincesse ❤
Snapchat: idaskulstad ❤

idaaaaaaa

Om idaelisa

Spirituell, kunst, reise, mental og fysisk helse, historie, indre kamper, psykologi, readings, dans, musikk, sjelen, mammalivet, skjønnhet, poetry, og mye annet :)
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s