Korrupte sakkyndige i barnesaker – Barnevern og mødrehjem – » Det var som om sjelen forlot min fysiske form «

Her har jeg lagt inn 2 innlegg jeg har skrevet for en god stund tilbake i tid, om sakkyndige, barnevern osv. Jeg har selv opplevd å miste mine barn for 2 år siden grunnet en sakkyndig som tok parti med barnas far uten å i det hele tatt observere meg med mine barn – Hun avskrev meg som menneske og mor – For en skam. Jeg er verdifull og sterk. ( det står mye om dette i andre innlegg i bloggen ) – men nå er det snart rettsak, og de 2 årene jeg fikk dom på, er over. Det vi har blitt utsatt for har vært et levende mareritt, men jeg holdt ut. Jeg har mange vitner på min side som kjemper for oss nå. Jeg mistet bestefar for litt over 6 mnd siden, og etter det har jeg følt meg som vandrende sorg opp i alt dette andre.. som om jeg krasjet, falt og ikke klarte å reise meg opp igjen.

Det var som om sjelen forlot min fysiske form – Det ble for mye, så jeg trakk meg tilbake fra det meste. Men nå skal jeg dra frem kamp ånden i meg igjen. Jeg er ikke en som gir seg, nemlig.

Har også en advokat, som er ekte vare. Viktig å undersøke og bli kjent med advokaten du bruker. Hvis du får en dårlig magefølelse, så følg den. Er jo dessverre slik at mange advokater også er korrupte.. Skremmende! Men som med alt annet, finnes det ekte vare også blant de.

Ingen skal fortelle verken deg eller meg at vi ikke er noe. Det sitter folk å håper at du skal gi opp, ikke gi de den gleden, du er så mye sterkere enn det. Du kan oppnå hva du vil, hvis du virkelig vil det. 🙂 , Det er jo ofte de som har opplevd mest i livet, som kan hjelpe andre best – For de har kjent det på kropp og sinn selv, ikke bare lest om det i en bok.

Bildet kan inneholde: 1 person, nærbilde


Nå, videre til innleggene. Det er en del, så ta deg god tid 🙂

Utdannet sakkyndig psykolog, spesialisert i barnepsykologi sa du? Hvordan kan det ha seg at alle disse som er utdannet som dette, og som tar jobber for barnevernet, ikke ser barnets beste? Hvorfor velger de pengene fremfor andre barns fremtid og liv? Er penger mer verdt enn livet? For disse så ser det fryktelig mørkt ut, dessverre så er det sånn at penger betyr mer for disse » menneskene «. Så lenge de får pengene sine bryr de seg fint lite om hva som skjer videre med barna de traumatiserer og knuser. Ikke minst, foreldrene.

Et godt råd: Undersøk godt om den sakkyndige, møter du på en korrupt sakkyndig som blir oppnevnt i retten, og du ikke får mulighet til og få en ny en, må du forberede deg på kamp.. slik som jeg har møtt.. dessverre. Men hun skal avsløres for det hun har gjort mot meg og mine barn. Sannheten er skrevet ned, og jeg har fått tak i en ny sakkyndig som jeg skal ha møte med ganske snart. Hun er ikke kjøpt og betalt av barnevernet, hun er ekte vare. Et menneske med hjertet på rett plass. Men her må jeg og min familie altså igjen betale alt selv. Slik vi har gjort hittil.. Men jeg skal så klart kjempe for rettferdigheten, en sakkyndig som vil barnets beste bestemmer seg ikke for at barna skal bo 100% hos far etter og ha vært på besøk hos meg i 5 min. Det er et overgrep mot meg og mine barn. Skammen selv.

Er det slik at barna til de som sitter i regjeringen er fredet? Tviler på at noe blir gjort om noen sender bekymringsmelding på de.. eller om så tilfelle, betaler de summer for og tie det ned.. yep, helt sikkert. De beskytter hverandre og spiller et skittent spill. Det er ganske rart hvordan straffer og lover fungerer her til lands, det er jo like ille som i andre land, bare på en annen måte. Skulle tro det var lov og misbruke barn her, for de får jo latterlige straffer for og begå sexuelle overgrep mot barn.. så får de til og med gå fri etterpå.. og her snakker vi om farlige mennesker, de jobber i barnehager, skoler, i politiet, som dommere, saksbehandlere, and so on…. slike mennesker skal altså få ferdes fritt?

La oss ta et eksempel på den klassiske norske fremgangsmåten fra barnevernet…

En norsk kvinne på 20 år skal føde sitt første barn, hun har gledet seg over svangerskapet og fått et sterkt bånd til sitt ufødte barn.. hver dag synger hun og prater for barnet i magen, og ser frem til og få et nytt liv.. hun skal bli mamma, og er lykkelig for første gang på lenge.. på fødestuen vet hun ikke at utenfor står barnevernet og politiet klare for og stjele barnet hennes, og plassere det i et fosterhjem. Dette begrunner de med at hun er ung og har hatt depresjoner tidligere.. og er alenemor. Rett etter fødsel blir barnet revet vekk fra sin egen mor, kroppen barnet har vokst i, blitt trygg på og kjent med via hennes kjærlighet, sang og prat til barnet hver dag. Uviten om hva barnet vil oppleve videre. Ligger hun der, utslitt, har nettopp født, og alt hun vil er og ha barnet sitt på brystet og elske og skape et liv sammen med sitt barn.. tenk deg hva denne moren føler, når hun da får barnet sitt revet vekk fra seg på denne måten.. hjerteløst og umenneskelig.

Dette kan sammenlignes som en innvendig steining/knivstikking, for hun dør innvendig, hun vil få psykiske problemer, bli traumatisert og ikke minst bli syk av sorg og smerte, en haug med mennesker som har dømt deg til innvendig død.. for HVA da? Hvem gir deg retten til og behandle et annet menneske på denne måten? Har du vært med på en slik handling bør du skamme deg og be om tilgivelse til universet.

For ofte blir kvinner steinet til døde på grunnlag av falske beskyldninger, i land der ære blir misbrukt i guds navn.. de blir beskyldt for ting hun ikke har gjort… en mann som er lei kona og vil ha en ny yngre ei.. så da bare steiner de henne til døden, eller kaster syre i ansiktet hennes så ingen andre vil ha henne, de knuser henne som menneske, eller dreper hun.. så sitter det igjen 3-4 små barn uten mor, blir traumatisert for livet, og får en ny mamma.. som aldri vil ta deres biologiske mors plass.

Barnet som blir revet vekk fra det eneste det kjenner, morens hjerteslag, blodstrøm, stemme, og trygghet, vil også bli traumatisert allerede som nyfødt.. det nyfødte barnet senser alt som skjer, selv om det ikke forstår det, kjenner sjelen til den nyfødte hva som skjer, og at det rives vekk fra det eneste det kjenner og faktisk trenger.

Det norske barnevernet driver en form for psykisk og ikke minst fysisk mishandling, de kan sammenlignes med terrorister faktisk. De har sin egen lov, de tråkker på andre menneskers rettigheter, de skader mennesker for livet, og barna som skal bli sett blir ikke sett, de blir ikke hørt. De blir skadet innvendig. Det skal ikke skje at barn blir fratatt mødrene sine på grunn av ting de har opplevd selv, eller hatt vanskelige perioder i livet. Hei, HVEM har ikke opplevd noe vondt ila livet? De fleste har opplevd vonde ting, det betyr IKKE at du er uegnet som mor/far. Det skal da ganske tunge og alvorlige grunnlag til for at det skal settes inn så alvorlige tiltak som og faktisk TA FRA en mor sitt eget barn, rett etter fødsel.. som hun har båret i sin kropp i 9 mnd.. i flere saker ser vi at dette skjer.

Grunner som at de er unge, og uvitene.. HJELP DEM ISTEDENFOR! Hva er disse mødrehjemmene til for? Jeg stoler ikke på de.. og det bør ingen andre gjøre heller.. bare se hva som skjer der.. en etter en.. dette er bare en lek.. de blir plassert der, dette er en syk lek.. katt og mus leken… jeg har sett og hørt så mange historier fra slike hjem, jeg får vondt av dere som har måttet oppleve et slikt mareritt.. der sitter det mennesker som liksom skal hjelpe dere.. men de GJØR JO IKKE DET! DE SER KUN ETTER FEIL.. slik at de kan ta fra deg barnet ditt.. du er aldri bra nok. Du gjør bare feil feil feil.

En mor skal få lov til og utvikle og bruke sitt morsinstinkt, uten og hele tiden bli overvåket og intruert på en så unaturlig måte, herrefred, dette er ikke naturlig.. dette SKAPER stress og uro for mor og barn, det er en ekstremt unaturlig og pressende situasjon for mor og barn. Så bruker de til og med dette mot de, » du er så stresset, dette er ikke bra for barnet, så vi haste plasserer barnet ditt til noen det aldri har møtt før, og vi kjenner dem ikke engang, , det kan jo hende de er snille.. Men det er jo DE som jobber på mødrehjemmet som er grunnen til det forbanna stresset. Dette er ikke mennesker med et godt hjerte eller empati, og da må jeg spørre. For du er ikke god i hjertet ditt når du sitter og leter etter feil på en nybakt mamma, da er du rett og slett stygg i hjertet ditt.

Hva i alle dager gjør disse menneskene i disse jobbene?

Dette er den stygge sannheten. Beklageligvis.. vil det bli endringer tro…? Jeg er fullstendig klar over at det jobber bra mennesker i barnevernet også, og at de gjør også mye bra. Men igjen blir disse bedt om og være stille og ikke påpeke feilene deres kolleger begår. Mange orker ikke jobbe der etter og se hva som foregår det lenger heller, og mange får rett og slett sparken fordi de tør og si fra når de syns noe er urett eller stiller spørsmål som ikke skal stilles………

Det skjer dessverre så mye urett der, så mye at det ikke lenger kan legges skjul på.. Norge er dømt i den europeiske menneskerettighets domstolen flere ganger nå, og det er bare starten på en hær med saker.. Dette sier ALT om vårt system..

Jeg har sittet i rettsaker og fått bøtte etter bøtte med oppkast over meg, blitt behandlet som en dritt…. men jeg er faktisk ikke rystet over hvor stygge » mennesker » kan bli, når de kun bryr seg om egen vinning og penger. Jeg har sett alt en kan se av styggedom og jævelskap på jord, og jeg har åpne øyne for hva som skjer rundt oss og i hele verden. Jeg er ikke blind, jeg kan føle og se alt.. jeg vet hvorfor dette skjer, men jeg er for sterk, rett og slett. Ikke alle som er det, og det gjør vondt og tenke på at systemet faktisk knekker folk så de velger og ende sitt eget liv. De tar fra de egen tro på seg selv..

Ikke la deg knekke, vær så snill.. du er ikke ondskapens sannhet. Tro på deg selv, ikke vær redd. Gå med hevet hodet og vær stolt av deg selv. Kjemp for rettferdighet! Verden trenger mer av det.. 
_______________________________

Jeg tenker skrive litt om sakkyndige som brukes i barnesaker. Der er det mye korrupsjon ute og går..

Jeg er veldig interessert i slike saker, og jobber hardt for og avdekke løgn og bedrag/korrupsjon. Noen må snakke for de som ikke lenger orker, og det er mange som jobber mot korrupsjonen.. vil råde alle til og følge Marius Reikerås på Facebook, han serverer sannheten om vårt land!

Videre..

Dette er en av mange stygge saker som er ute og går!

Jeg vil advare dere som vil møte på sakkyndige i deres liv, i en barnefordelingssak. Trå varsomt, og ha øynene åpne.

En sakkyndig skal ikke ta parti eller være forutinntatt av den ene parten, men dette er hva som dessverre skjer i de fleste sånne saker.

Jeg tar noen eksempler underveis..

De kan dømme deg uten og kjenne deg, uten og se deg i samspill med barna, de dømmer deg for gamle legejournaler, alt fra 10-20 år tilbake i tid. De leter etter den minste lille feil og ta deg på, hører ikke på deg, snakker over deg, i munnen på deg.. prøver og provosere deg slik at du kommer i ubalanse. For så og bruke dette mot deg.

Stiller mange spørsmål, fra tidlig barndom til nåtid, vrir og vender på ting du sier, skriver feil i rapporter, store feil. Unngår og ta med viktige positive hendelser under observasjon sammen med deg og dine barn, som er av stor betydning. Undersøker nærmest ikke den andre partens bakgrunn som sakkyndig allerede har tatt parti med, heller ikke når retten gir ordre om at dette skal undersøkes.

Det er en heksejakt der ute og går som er meget skremmende. Det er så mange mennesker som får livene sine ødelagt av sakkyndige som er kjøpt og betalt av barnevern. Korrupsjon på høyt nivå.

For en person som ikke er mentalt sterk som da samtidig står i en sårbar situasjon, er disse sakkyndige farlige mennesker. Du skal være bra rusta for og stå opp mot en slik ondskap, for de kan overkjøre deg totalt. Det er så mange saker der ute, hvor mennesker har gitt opp grunnet disse menneskene som har kjørt over de, krenket de, og behandlet de som søppel.

Du må ikke tro at en sakkyndig er din venn, disse er ute etter og ta fra deg det kjæreste du har. De tjener rått på og skrive rapporter i barnesaker..

Skal man bli dømt som menneske, som mor/far på grunnlag av at man har slitt med depresjon for 10-20 år siden? Fordi man har en diagnose, feks ADHD? Skal en ikke få lov til og være forelder fordi man har vært ung og vill før man fikk barn? Skal man ikke få lov til og vise følelser? Er vi roboter? Mange oppegående mennesker som har ADHD.. psykiatere, psykologer, leger, advokater… det var bare et eksempel, men sånt bruker disse såkalte sakkyndige altså mot mennesker..

De fleste mennesker opplever vonde ting ila sine liv, de fleste opplever motgang, smerte, sorg, sykdom, depresjoner, får sammenbrudd, gjør dumme ting, tar dumme valg, har traumer, osv. Så hvis det er slik, så kan ingen ha barn. For det er noe «rart» med alle. Jeg skriver rart i «» fordi det ER jo faktisk menneskelig og oppleve diverse på godt og vondt i livet, noen mer enn andre. Det gjør deg ikke til et svakrestilt menneske. Faktisk er de menneskene som har opplevd mye vondt; noen av de sterkeste menneskene du kan finne. Sann mine ord.

Et eksempel: Mor og far har hatt barna sine siden de ble født, etter 10 år havner de i krig mot hverandre, de skal ikke være sammen lenger. Den ene forelderen melder den andre til barnevernet, en ren hevnaksjon.. serverer en haug med alvorlige løgner og anklager, samt ønsker og få barna 100%.. det blir masse styr, rettsak etter rettsak. En sakkyndig blir oppnevnt i saken, og tar parti med feks mor. Mange sakkyndige er kjent for og ta parti med enten mor eller far, mange advokater ønsker ikke bruke slike sakkyndige, da de vet hvordan de opererer; men de har ikke noe valg.

Mor får fri rettshjelp; far må betale av egen lomme. 300.000 er betalt til hans advokat hittil.

Den sakkyndige tror blindt på mor og svartelister far som omsorgsperson. Hun dømmer han for gamle legejournaler, og skriver en mindre hyggelig rapport om far, selv med alle de positive tilbakemeldingene fra lege, psykolog, skole, bhg, familie, etc.

Vil også nevne at det ofte skjer i slike saker at sakkyndig ikke engang treffer mor/far, likevel skriver rapport.

Videre i denne saken..

Uten og faktisk kjenne han eller vite hvordan han faktisk er som far, bare viser til gamle legejournaler der han har slitt med sitt mange år tilbake i tid. Samtidig har denne faren en fastlege som har fulgt han opp i lang tid, som ikke viser noen tegn til bekymring ovenfor han som person. Fastlegen forteller at h*n opplever far som frustrert over situasjonen han står i, men at han fremstår for fastlegen som en oppegående varm ressurssterk person, som står på bena selv i motgangen, og tenk deg hvilket helvete han står i.. Han har levert urinprøver for og avkrefte rus, blodprøver for og avkrefte alkohol misbruk, over feks 2 år. Dette måtte han gjøre fordi mor anklaget han for og være rusmisbruker og alkoholiker.

Han ble også anklaget i en «anonym» bekymringsmelding til barnevernet av en person som snakket engelsk, noe som mors nye kjæreste gjør.. dette står i rapporten hos barnevernet ( avslørt )! – for og slå sine barn, ikke gi barna hans mat.. og at han hadde fyllefester med barna tilstede. Noen hadde også plantet poser med tomme ølbokser utenfor leiligheten til far.

Noen ødelegger bilene til fars venner, ødelegger låsen i hoveddøren til fars hjem, brenner av nettledningene utenfor leiligheten hans.. far har også observert at mor har spionert på ham igjennom stuevinduet om natten.

Han har en psykolog som sier at han virker som en stabil oppegående empatisk person som fungerer bra, en mann med med mål i livet. etter og ha fulgt han opp i en lengre periode.

Familien hans forteller det samme, de har nær og god kontakt, han beskrives som en god omsorgsperson med masse kjærlighet for sine barn. Han har alltid tatt seg av barna sine, det har aldri vært mishandling eller vanskjøtsel.

Dette bryr ikke den sakkyndige seg noe om. Det eneste sakkyndig bryr seg om, er fars gamle legejournaler. Og mener at far ikke bør få ha barna sine uten tilsyn. Barna han har hatt omsorg for helt siden de ble født, og tatt godt vare på.

Mor har snakket stygt og nedverdigende om far til sakkyndig, og sakkyndig vektlegger dette tungt i sin rapport, rapporten er grov og stygg. Far har vært i samtaler med barnevernet mange ganger, de har ikke vist noe bekymring ovenfor han som far. Han møter opp på alle møter, det gjør derimot ikke mor. Han tar testene de ber han om, alle er rene. Barnevernet forteller at de anser far som en god omsorgsperson for barna, og at barna er trygge på far.

Far opplever at mor gjør livet vanskelig for han. Snakker stygt om han, og sender inn falske beskyldinger til barnevernet som ikke har noe med virkeligheten og gjøre, for og sverte han og ødelegge hans navn som person, men også som far.

Etterhvert blir far utelukket totalt fra barnas liv, får ikke komme på skolesammenkomster, får ikke snakke med barna sine på tlf, for mor er vrang. Han spør mor om hun vær så snill kan sende et bilde av sønnene hans for han savner de sånn. Han blir møtt med total silence. Foreldrene til barnas venner hilser ikke lenger på far når de ser han. Far føler seg uskyldig dømt; og det har han sin fulle rett til. For det er han!

Han blir utsatt for et alvorlig overgrep av sakkyndig, samtidig blir han mentalt torturert av mor som nekter og samarbeide. Dette er brudd på menneskerettigheter, overgrep av menneskesinnet og sjelen. Det er en styggedom uten like!

Det ender med at far mister omsorgen for barna sine i tingretten på bakgrunn av den sakkyndiges rapport, og alvorlige løgner fra mor.. far må anke til lagmansretten. Anken ble heldigvis tatt opp.

Den samme sakkyndig blir oppnevnt i saken som skal fremmes for lagmansretten. Sakkyndig får beskjed om og undersøke og komme med nye opplysninger om mors bakgrunn. Dette gjør h*n ikke. H*n setter derimot igang noe som kan minne om et avhør av far, h*n møter fars familie, og snakker med fars lege og psykolog. Alle har bare positive ting og si om far. Likevel vektlegger den sakkyndige igjen de samme gamle journalene som h*n gjorde i forrige rettsak. Far har aldri vært narkoman, han er heller ikke alkoholiker.

I lagmansretten har far 6 vitner, deriblant 2 psykologer, fastlege, 2 familievitner, og tilsynsfører som har vært sammen med han og barna som han ble dømt til og få ha 2 timer hver 3 uke under tilsyn på myrsnipa. Myrsnipa er et sted foreldre med store alvorlige psykiske problemer/ rus/ fengselsfugler havner…. ikke en oppegående far med tidligere vonde hendelser i livet skal være. Fars advokat presiserte for dommeren i tingretten at dette var absolutt ikke hva far trengte, han trengte psykolog, ikke samvær under tilsyn på myrsnipa, far klarer fint og ta seg av sine to sønner. Ble ikke hørt, de hadde dessverre ikke nok beviser i tingretten, dette hadde de heldigvis i lagmansretten og saken er godt belyst.

Tilsynsfører forteller om to barn som kaster seg i armene på far når de kommer på samvær, en far som ser begge barna, som viser masse kjærlighet og empati, og to barn som ønsker og være sammen med sin far. Tilsynsfører forteller at det er en rolig og varm energi når barna er sammen med sin far, det er ingenting unaturlig under samværene tilsynsfører observerer.. h*n har ikke en eneste bekymring, og har hatt feks 15 samvær. Alle samværene beskrives som meget positive.

Dette bryr ikke den sakkyndige seg noe om. Den sakkyndige står fast på sitt, og er kun ute etter og redde sitt eget navn.

Den sakkyndige ble meldt til norsk psykologforening 3 ganger, og da tilsvar kom på 2 rettsdag i lagmansretten, ble far utrolig lettet og fikk et enormt håp! Dette får fars advokat legge frem i retten, der står det at den sakkyndige har vært respektløs ovenfor far, og at utfallet kunne vært noe helt annet dersom vedkommende hadde vist respekt for far, og gjort jobben sin på en ordentlig måte. Dette ler nærmest sakkyndig av, med en hånlig latter, og sier som så at dette skal h*n nok svare for seg.. i tillegg blir far beskyldt av sakkyndig/ og mors advokat for at han sikkert kjenner denne psykologen som har svart på klagen far sendte inn.

Alle vitnene til far går god for han i lagmansretten; dette er mennesker som har fulgt han opp i år, og noen av de bare det siste året.

Også den ene psykologen som har vært i bildet har mindre positive ting og si om mor, da h*n har fulgt hun opp og gjort en MIM test av hun og barna.. h*n har alvorlig bekymring ovenfor mor, bla at mor ikke har evnen til og se barnets signaler, ikke viser følelser osv. Denne psykologen har også snakket med far, og forteller at h*n opplever far som veldig åpen og kjærlig. Dette bryr ikke sakkyndig seg noe om. Og nærmest latterliggjør psykologens utredelse av mor. Og mener også at resultatet av mim testen ikke kan vektlegges..

Den sakkyndige tok seg 10 minutter i første møte med far, dømte far opp og ned og skrev en rapport basert på gamle journaler.

I rapport nr 2, gjør h*n det bare enda verre. Selv med all den positive nye informasjonen sakkyndig har fått om far.

Det er så mye mer i denne saken, men det får holde med dette. Dere forstår hva dette dreier seg om. En skandale, rett og slett.

Under samværene på myrsnipa spør sønnene far om hvorfor de må være der, og at de vil være med far hjem. Far er rolig og tolmodig og forteller sine sønner at de må være der litt til.. mer kan han ikke si…. tenk deg hva han står i… ikke minst, tenk deg hvordan barna egentlig har det i dypet av sine hjerter…

Er dette greit?

Hva skal de som ikke har muligheten til og betale advokatregninger gjøre når de havner i en slik situasjon, når de ikke får fri rettshjelp? Men blir tvunget i retten?

Et det sånn det skal være?

korrupte sakkyndige må vekk!

Meld inn til alt som kan meldes inn til.. psykologforeningen først og fremst. Viktig! Og for all del, ikke la deg skremme av disse menneskene. Fortell historiene til folk.. ikke vær redd for og si sannheten.Takk for at du leste og del gjerne innlegget videre.

Bildet kan inneholde: en eller flere personer og nærbilde

Om idaelisa

Spirituell, kunst, reise, mental og fysisk helse, historie, indre kamper, psykologi, readings, dans, musikk, sjelen, mammalivet, skjønnhet, poetry, og mye annet :)
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til Korrupte sakkyndige i barnesaker – Barnevern og mødrehjem – » Det var som om sjelen forlot min fysiske form «

  1. Anonym sier:

    Barnevernet er så stygt og ondskapsfult! Og jeg er faktisk livredd for å få barn en gang i livet fordi jeg er redd for at de skal gjøre som i eksempelet ditt. Har og vært gjennom barnetvernet som ung der jeg ble mobbet, så i stede gikk de etter meg og min familie, det var noe galt med oss og ikke skolen og mobberne….barnevernet får også en stor fin sum for alle familier de splitter og ødelegger, så bare husk det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s